Belangrijkste verschillen UV-lamp en LED-lamp

Default Profile Picture
Posted by zhongxiakou53 from the Health category at 05 Dec 2020 09:56:20 am.
Thumbs up or down
Share this page:
Belangrijkste verschillen UV-lamp en LED-lamp
Wanneer je bij het opstarten van je nagelsalon op je budget moet letten, dan is het goed om te weten dat de kosten voor het aanschaffen van een UV-lamp lager zijn. Wil je echter snel kunnen werken, zodat je binnen korte tijd meer klanten van dienst kunt zijn, dan kan het verstandig zijn om aan een LED-lamp te denken. Deze lampen harden iets sneller uit. Het is eveneens belangrijk om te bepalen met welke producten je gaat werken. Sommige LED-lampen kunnen niet alle UV-gels uitharden.

De werking van UV- en LED-lampen
De gel wordt in een UV-lamp uitgehard door ultraviolette golflengtes die de moleculen in de gel, ook wel foto-initiatoren genoemd, activeren. Doordat een UV-lamp brede UV-golflengtes uitstraalt duurt het langer om de gel uit te harden, dan wanneer je een LED-lamp gebruikt. Een UV-lamp heeft gemiddeld 2 minuten nodig om de gel goed uit te harden. De UV-lampen beschikken over compacte fluorescentielampen, terwijl LED-lampen het licht uitstralen via Light Emitting Diodes.


Levensduur UV-lampen en LED-lampen
Een ander punt waarmee je rekening moet houden bij het aanschaffen van een UV- of LED-lamp is de frequentie waarmee je de lampen moet vervangen en de levensduur. Hoewel een LED-lamp duurder is dan een UV-lamp, moet je er rekening mee houden dat je de lampen van een UV-lamp regelmatig moet vervangen. Afhankelijk van hoe intensief je de lampen gebruikt, is het soms nodig om meerdere malen per jaar de lampen te vervangen. LED-uithardingslampen tandarts gaan mee totdat de lamp zelf of het LED-lampje stukgaat. Vaak gaan ze tot wel 5 jaar mee. Je hoeft je in dat geval niet druk te maken over het aanleggen van een voorraad aan lampen.

Zijn uithardingslampen voor nagels wel veilig?
Omdat de uithardingslampen voor kunstnagels UV-licht uitstralen vragen veel mensen zich af of ze wel veilig zijn voor de gezondheid. De blootstellig aan UV-licht via een uithardingslamp is minimaal en te vergelijken met simpelweg buiten rondlopen. Bovendien stralen de meeste lampen voor nagelstyling voornamelijk UV-A licht uit en dat is minder schadelijk voor de huid dan UV-B licht.

Nagelstyliste, een beroep naar jouw hart?
Heb je een passie voor mooie nageltjes, kleuren en nail art? Vind je het heerlijk om creatief bezig te zijn en anderen te laten stralen? Dan is nagelstyling een beroep naar jouw hart. Bovendien is nagelstyling momenteel zo populair dat het een beroep is dat goede toekomstperspectieven biedt! Wil je ook snel van deze passie je beroep maken, wacht dan niet langer en schrijf je in voor onze Opleiding Nagelstyliste Gelnagels!


http://www.onechristianlove.com/member/blog_post_view.php?postId=41100
0 Comments
[58]
Beauty
[8059]
Business
[4355]
Computers
[1471]
Education
[25]
Family
[809]
General
[433]
Health
[100]
Hobbies
[31]
Law
[6]
Men
[226]
Travel
[1353]
June 2023
[1523]
May 2023
Blog Tags